Felles for dem begge var at de var noen fargerike personligheter - og de var de første to eierne av et hus som står mellom Kjørgarden og Tegnedalen (matr. 9). Det var etter all sannsynlighet Kristen Austlending som fikk reist dette huset i 1851, men han fikk ikke beholde det lenge. Syv år senere overtok Jakob Reinert Henriksen denne boligen som opprinnelig nok så litt anderledes ut: I følge muntlig tradisjon var huset vinklet, med en del som strakk seg langs steinveien som går mot Kjørgarden, og den delen som står der i dag skal da ha vært et rettvinklet tilbygg.
Kristen 'Austlending' Johannessen giftet seg med sin kusine, Anne Renette Johansdtr (1820-1882). Hun var født i Loshavn, men hadde bodd i Son noen år, hos sin tante, og ble antakelig gift med Kristen mens hun oppholdt seg der. Kristen 'Austlending' var litt av en original - som gjerne rodde skipperfruene i Loshavn til byen for en slant, og et måltid stekt flesk. I 1865 befinner han og hans etterhvert så store familie i Bukta som leietagere. Huset hans er i dag feriehuset til Inger Gamme og hennes familie; hun het tidligere Olsen, og er tippoldebarnet til Ole Christian Olsen - husverten til Kristen Johannessen og hans familie da de bodde i Bukta.
En stund holdt de også til i den lille hytta nedenfor husene på Bakken. Den eies i dag av Inger Gammes søster Rigmor. Etter dette var han bosatt hos sønnen sin i 'Oldermannens' hus (matrikkel 20), før han på sine eldre dager ble med sønnen og hans familie da de flyttet til Stavanger. Les 'Oldermannen'
Da Jakob Reinert Henriksen (1826-1902) overtok dette huset i 1858, flyttet ha inn sammen med kona Malene Margrethe (1834-1867) - og hennes mor. Alle de fire barna deres ble født etter at de flyttet til Loshavn. Han var lærer da han kom dit, og i den tiden var det omgangsskole i for barna i Loshavn og Eikvåg. Det var først i 1866 at ble bygget en skolebygning for uthavnene, og den ble lokalisert nokså midt mellom Loshavn og Eikvåg. Jakob Reinert drev likevel fortsatt skole i kammerset sitt for de barna som måtte ønske å lære bokstaver og legge sammen tall før de begynte på skolen. Her drev han også søndagsskole.
Lokal ildsjel var han i stor grad: Han stiftet en ungdomsforening som hadde et eget blad som ble kalt "Glimt", og det sies at det var Jakob Reinert selv som leverte de fleste bidragene til bladet. Til julefestene i Loshavn skrev han selv en del julesanger, som ble sunget ved slike anledninger - også etter hans død. Les 'Den fortapte sønn'
Siden ble han Loshavns første postmann; han rodde fram og tilbake til Farsund både to og tre ganger i uken for å hente post. Noen ganger opptil to ganger om dagen.